UTLC BANTU HASILKAN GERAN PENYELIDIKAN SCHOLARSHIP OF TEACHING AND LEARNING (SOTL) YANG BERKUALITI

UTLC ONLINE – Geran Penyelidikan Scholarship of Teaching and Learning (SoTL) adalah geran yang membiayai aktiviti penyelidikan dan pembangunan yang menyumbang kepada kreativiti, inovasi, keberkesanan dan peningkatan kualiti dalam pedagogi.Geran ini telah diwujudkan di universiti penyelidikan tempatan dan antarabangsa untuk membudayakan "research-based teaching" dalam kalangan pensyarah, merentasi semua bidang ilmu.

Bagi memberi pendedahan dalam menghasilkan Geran SoTL yang berkualiti dan memberi impak, Pusat Pengajaran Pembelajaran Universiti telah menganjurkan bengkel Scholarship of Teaching and Learning Workshop yang diadakan di Dewan SCL, SEML, pada 13 April 2017.

Seramai 26 orang peserta telah hadir dalam bengkel ini yang dikendalikan oleh Prof. Dr. Nurahimah Mohd Yusoff.

Bengkel ini merupakan salah satu usaha pihak UTLC dalam membantu menghasilkan penyelidikan SoTL yang berkualiti.

Tamat.

19 September 2017